\"محمد عابديني\" هنرمند تهراني در گفتگو با ميراث آريا(CHTN)، ياد‌آور شد: سوخته‌کاري از جمله هنرهايي است که روي چرم انجام مي‌شود و در کنار هنرهايي مانند نقاشي، خطاطي، منبت و معرق، کاربرد دارد.

وي افزود: نامگذاري اين هنر به نام سوخت، به دليل استفاده از چرم‌هاي تيره در توليدات آن است.

عابديني در خصوص چگونگي کار توضيح داد: شيوه کار در اين هنر به اين صورت است که ابتدا پوست را از مو و پشم جدا کرده و رنگ‌آميزي مي‌کنند.

هنرمند تهراني ادامه داد: طرح‌هايي که معمولاً در اين هنر به کار مي‌رود بيشتر برگرفته از سبک مينياتور يا گل مرغ، شکار و موضوعات انساني است که چرم مطابق اين طرح‌ها برش داده شده و اين برش به دو صورت مشبک و معرق انجام مي‌گيرد.

عابديني با اينکه در گذشته استفاده از هنر سوخت براس ساخت جلد کتاب‌هاي نفيس مرسوم بوده خاطرنشان کرد: اين کار امروزه به دلايل گوناگون از جمله گران تمام شدن کار به دليل خرافت، دقت و زمان بر بودن، رو به فراموشي است.

هنرمند تهراني يادآور شد: تعامل هنرمندان رشته‌هاي مختلف صنايع‌دستي جهت تشکيل اتحاديه صنياع‌دستي و همچنين شناسايي و بررسي مشکلات هنرمندان مي‌تواند در بر طرف کردن موانع پيش روي هنرمندان نقش بسزايي ايفا کند.

عابديني در پايان لزوم انجام کار کارشناسي جهت بهبود وضعيت صنايع‌دستي کشور را امري اجتناب‌ناپذير دانست و افزود: اگر در هر رشته‌اي، کارشناس مرتبط با آن رشته حضور داشته باشد، بسياري مشکلاتي که امروزه گريبانگير هنرمندان است، ديده نمي‌شود.

S/H/114


انتهای پیام/

کد خبر 1386051715